Doe mee!

Verblijven er in het centrum waar je werkt jonge vluchtelingen die graag muziek willen spelen? Laat ze kennismaken met The Sound of Home, en help ze aan een muzikale hobby waarbij ze ook in contact komen met Belgische leeftijdsgenoten!

Voor wie?

Alle kinderen en jongeren tussen 8 en 25 jaar in België (ook indien ze niet in een centrum verblijven maar zelfstandig begeleid wonen).

Leeftijd?

Minimum 8 jaar (of zij die 8 jaar worden in het lopende schooljaar); of ingeschreven in het derde leerjaar van het basisonderwijs.
Maximum 25 jaar (indien er jongeren tussen 18 jaar en 25 jaar geïnteresseerd zijn, kan eventueel een uitzondering gemaakt worden. Neem in dat geval contact op via sound@klarafestival.be).

Timing?

De inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018 zijn afgerond.

Instrumenten?

Alle muziekinstrumenten (ook zang!) die in de gekozen muziekschool worden aangeleerd, kunnen gekozen worden. We engageren ons echter voor elk individueel verhaal. Indien een jongere dus reeds een bepaald instrument bespeelde in het land van herkomst, dat niet wordt onderwezen in de muziekschool in kwestie, wordt in overleg met de muziekschool bekeken of dit instrument toch kan gevolgd worden bij een van de leraars.

Prijs?

The Sound of Home betaalt het inschrijvingsgeld en de huur van een instrument! De jongeren en de opvangcentra hoeven dus niet te betalen bij de inschrijving op het secretariaat van de muziekacademie.

Procedure inschrijvingen

Als één of meerdere jongeren zich willen inschrijven in een muziekacademie in de buurt, doe dan het volgende:
→ neem contact op met het Klarafestival: sound@klarafestival.be of 02 548 95 95
Vermeld de volgende gegevens van de jongeren die zich willen inschrijven: identiteitsgegevens, naam, familienaam, geboortedatum, instrument (optioneel; dit kan later ook in de muziekschool zelf gekozen worden), en de muziekschool van jullie keuze.
→ het Klarafestival neemt contact op met de gekozen muziekschool om het project uit te leggen. Op deze manier moeten de jongeren of het centrum het inschrijvingsgeld niet eerst voorschieten aan de muziekschool. De muziekschool factureert rechtstreeks aan The Sound of Home.
→ The Sound of Home betaalt het inschrijvingsgeld en de huur van het instrument.
→ Klarafestival bevestigt aan jullie dat de jongere(n) zich kan(kunnen) inschrijven in de opgegeven muziekschool, onder begeleiding van het centrum.
Opgelet!
Het project heeft de financiële middelen om in muziekonderwijs van 200 jongeren te voorzien!

FAQ

Bij welke muziekschool kunnen wij de jongeren inschrijven?
Elke muziekschool in België die deel uit-maakt van het Deeltijds Kunstonderwijs. Kleine muziekscholen die niet tot het officiële circuit behoren, zijn echter ook een mogelijkheid.
Bespreek de keuze van muziekschool steeds met het Klarafestival: sound@klarafestival.be.
Aangezien deze jongeren het hele jaar door arriveren in de centra is de gelimiteerde inschrijvingsperiode (juni en september) moeilijk voor deze doelgroep. Kunnen ze dan toch inschrijven?
De meeste muziekscholen die het project kennen, zijn op de hoogte van de situatie van de NBMV. Deze scholen stellen zich flexibeler op wat betreft de inschrijvingsmogelijkheden voor deze doelgroep. The Sound of Home engageert zich om alle muziekscholen te overtuigen van flexibele inschrijvingsmodaliteiten t.o.v. deze doelgroep.
Vindt The Sound of Home slechts één schooljaar plaats, of is het een meerjarig project?
Op dit moment is The Sound of Home enkel voorzien in het schooljaar 2017-2018. Afhankelijk van de interesse en de beschikbare middelen wordt het project de daaropvolgende schooljaren verdergezet.
Moeten wij wachten op The Sound of Home om het eerste contact te leggen met de muziekscholen of kunnen wij als centrum het eerste contact al leggen, en daarna The Sound of Home betrekken voor de verdere opvolging?
De centra/begeleiders hoeven niet per sé te wachten op The Sound of Home om contact te leggen met de academie uit de buurt. The Sound of Home moet wel betrokken zijn voordat de jongeren effectief worden ingeschreven!
Waarom maximum 200 jongeren?
Momenteel heeft The Sound of Home de middelen om het inschrijvingsgeld en de huur van een instrument van maximum 200 jongeren te dragen.

Vragen?

Neem contact op met het Klarafestival: sound@klarafestival.be / 02 548 95 95

Vragen?
Contacteer de verantwoordelijke per organisatie:

Erik Van Vugt

 

Stuur Erik een mailtje

Gaëlle Berthelot

 

Stuur Gaëlle een mailtje

Lin Vanwayenbergh

 

Stuur Lin een mailtje

Semma Groenendijk

 

Stuur Semma een mailtje