Doe mee met jouw academie!

Zijn jullie er als muziekacademie ook van overtuigd dat deelname aan kunst en cultuur een basisbehoefte en -recht is? Engageer je dan voor The Sound of Home! De belangrijke rol van muziekacademies in het sociale weefsel maakt van jouw school de uitgelezen plaats voor jonge vluchtelingen om vlotter te integreren

Leeftijd deelnemers?

Minimum 8 jaar (of zij die 8 jaar worden in het lopende schooljaar); of ingeschreven in het derde leerjaar van het basisonderwijs. Maximum 25 jaar.

Timing?

De inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018 zijn afgerond.

Inschrijvingsgeld?

The Sound of Home betaalt het inschrijvingsgeld en de huur van een instrument voor deze jongeren! Je academie stuurt de factuur dus naar Klarafestival: sound@klarafestival.be.

Hoe neem je deel aan het project?

Heel simpel! Ontvang deze jongeren met open armen en luister naar hun verhaal.
→ Een opvangcentrum contacteert jullie
Als één of meerdere jongeren zich willen inschrijven voor The Sound of Home,
zal het opvangcentrum dit doorgeven aan Klarafestival. Klarafestival neemt vervolgens contact op met jullie muziek-academie om duidelijke afspraken te maken en de inschrijving te regelen.
→ Je wilt zelf de stap zetten naar een opvangcentrum in de buurt
Aarzel zeker niet om zelf in contact te gaan met een opvangcentrum in de buurt! Op soundofhome.be kom je te weten waar ze zich bevinden. Deze eerste stap vanuit de muziekschool is een belangrijke motivator voor de jongeren!
Als één of meerdere jongeren zich willen inschrijven voor The Sound of Home, zal het opvangcentrum de projectcoördinator bij Klarafestival contacteren, die vervolgens jouw muziekacademie aanspreekt.

Belangrijk:

→ Bij de inschrijving hoeven deze jongeren NIET te betalen! Het is cruciaal dat de muziekacademie een factuur stuurt naar The Sound of Home (met vermelding van de juiste identiteitsgegevens van de desbetreffende jongeren): sound@klarafestival.be.
→ Luister naar het individuele verhaal van de jongere. Wat is de voorkennis van muziek? Misschien bespelen ze al een instrument?
→ Wees flexibel. Jonge vluchtelingen arriveren het hele jaar door in België. Daarom willen we je vragen om de inschrijvingen voor hen ook mogelijk te maken buiten de vastgelegde periodes.

Opgelet!

Het project heeft de financiële middelen om in muziekonderwijs van 200 jongeren te voorzien!

Vragen
Neem contact op met Klarafestival!
sound@klarafestival.be / 02 548 95 95

DKO-contactpersoon BRUSSEL

 

Mail Dirk Derom
contactpersoon Brussel

DKO-contactpersoon VLAANDEREN

 

Mail Els Buffel
contactpersoon Klarafestival

DKO-contactpersoon WALLONIË

 

Mail Els Buffel
contactpersoon Klarafestival